Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μαθητές λιποθυμούν από ασιτία λόγω κρίσης!

Δραματική και σοκαριστική είναι η κατάσταση που περιγράφει ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών, σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους। Σύμφωνα με ανακοίνωση του παραπάνω συλλόγου, έχουν καταγραφεί κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος, αλλά και μια αυτοκτονία άνεργου γονέα μαθητή σε σχολείο της περιοχής। Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων - Ερυθρού - Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις १५ Οκτωβρίου, στις ११ το πρωϊ στην πλατεία Πανόρμου.

7 σχόλια:

  1. H συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 11 το πρωϊ, στην πλατεία Πανόρμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Υπουργείο Παιδείας διέψευσε την είδηση αυτή με την παρακάτω Ανακοίνωση:

    «Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει καμία αναφορά, ούτε από εκπαιδευτικό, ούτε από Σύλλογο Εκπαιδευτικών αναφορικά με κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία» ανακοίνωσε πριν λίγο το Γραφείο Τύπου του υπουργείου, με αφορμή τις σχετικές καταγγελίες του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σημειώνει : «Σε έλεγχο που έγινε στα σχολεία της περιοχής, δεν υπήρξε καμία αναφορά για λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία, όπως ενημέρωσαν οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».


    Το υπ. Παιδείας καταγγέλλει πως «κάποιοι επιχειρούν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να δημιουργήσουν με ακραίο τρόπο κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία και βάζουν λουκέτα και αλυσίδες παρακωλύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.Τώρα κάποιοι καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελληνική οικονομική κρίση και ο τρόπος διαχείρισής της, έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα της κάθε οικογένειας. Δεν ξέρω αν το δημοσίευμα, σχετικά με το δελτίο τύπου του Α΄ Συλλογού Εκπαιδευτικών Αθήνας, αποτελεί μέσο λαϊκίστικης προπαγάνδας (σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας), αναμφισβήτητο όμως είναι το γεγονός, ότι η ασιτία των παιδιών είναι αποτέλεσμα της φτώχιας και της ένδειας. Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιστορία, καλό θα ήταν εφεξής να ευαισθητοποιηθούμε και να προσέχουμε το διπλανό μας, γονέα, συμμαθητή/τρια, μήπως και χρειάζεται τη βοήθεια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://tv.alfavita.gr/?id=gNAymZgfRGM

    Kεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ALTER 13/10/2011 "ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eimai mama enos paidiou ths triths dhmotikou kai symfwnw me thn k.Katelanou. Tha ithela na prosthesw oti tha prepei na exoun ton nou tous kai oi daskaloi epeidh erxontai se kathimerinh epafh me ta paidia kai na enhmerwnoun ton syllogo.
    Eyxaristw Katerina Giannitsopoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρεπορτάζ του newsbeast.gr για τις λιποθυμίες των μαθητών λόγω ασιτίας
    «Υπάρχουν παιδιά που τρώνε ντομάτες, αγγούρια και ελιές το πρωί. Χρήματα οι γονείς τους δεν έχουν για να αγοράσουν τα παιδιά τους έστω και ένα κουλούρι από το κυλικείο του σχολείου» καταγγέλλει στο newsbeast.gr η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 115ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, Δήμητρα Σκοπελίτη.

    Τα λόγια της αυτά επιβεβαιώνει και η υπεύθυνη του κυλικείου του σχολείου Ρούλα Λυπημένου.

    Οι δύο καταγγέλλουσες επιβεβαιώνουν τις λιποθυμίες μαθητών λόγω ασιτίας, και την δραματική και σοκαριστική κατάσταση που ήρθε χθες στη δημοσιότητα μετά τις καταγγελίες του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

    Δεν λείπουν και οι διαγνώσεις γιατρών σε σχολεία του 6ου και 7ου διαμερίσματος, όπου επιβεβαιώνουν τα κρούσματα ασιτίας καθώς επίσης και την αυτοκτονία πατέρα ο οποίος είχε μείνει άνεργος 6 μήνες πριν.

    Πρόχειρες...λύσεις

    «Υπάρχουν δάσκαλοι που αγοράζουν με τον μισθό τους μολύβια, γόμες, ακόμη και φαγητό σε κάποιους μαθητές για να επιβιώσουν», λέει η κυρία Λυπημένου.

    Η διάψευση του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα ασιτίας στα σχολεία προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 115ου σχολείου η οποία είπε: «Κυρία Διαμαντοπούλου βγείτε από το γραφείο σας και ελάτε στα σχολεία να δείτε τι συμβαίνει».

    Υπενθυμίζεται ότι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχει τη σημασία του το δημοσίευμα.Απο τη μια κάποιοι επενδύουν στην τρομοκρατία των πολιτών χρησιμοποιώντας κάθε μέσον που διαθέτουν απο την άλλη όμως πρέπει να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.Ηρθε η στιγμή να αλλάξουμε να γίνουμε οι άνθρωποι που θέλουμε να είναι τα παιδιά μας αύριο.Όσο για το υπουργείο και την διαμαντοπούλου και τους συνεργάτες της εκτός απο δελτία διαψευσεις ας κάνουν σωστά τη δουλειά τους και κανένας δημαγωγός ή αντίπαλος του συστήματος δε θα μπορεί να κάνει τίποτα απο αυτά που λέει το δελτίο τύπου.(το μικρό γράμμα στο επιθετό της υπουργού δεν είναι τυπογραφικό λάθος).Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή