Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση του Υπουργείου για το θέμα της τραπεζοκομίας

Η Δ/νση Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας απάντησε άμεσα στο αίτημα μας όσον αφορά στο πρόβλημα της τραπεζοκομίας των παιδιών του ολοήμερου. Από την απάντηση εκτιμούμε ότι διευκολύνεται η όποια λύση προκριθεί από τους γονείς του ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, η πλειονότητα των οποίων επιθυμεί τα παιδιά τους να σιτίζονται με ένα ζεστό σπιτικό φαγητό. Αν η Δημοτική Αρχή μπορέσει να συνδράμει στην επίλυση του θέματος αυτού, θα είναι ό,τι το καλύτερο.

Η απάντηση του Υπουργείου μεταξύ άλλων αναφέρει:
« Ο Υποδιευθυντής - Υπεύθυνος του Ολοήμερου ή ο Υπεύθυνος του Ολοήμερου Προγράμματος αξιοποιώντας τις καθημερινές εμπειρίες και τα διαφορετικά βιώματα των μαθητών, τους παροτρύνει να συμμετέχουν ενεργά στον προγραμματισμό και την οργάνωση της διαδικασίας του γεύματος, ώστε ο χώρος της σίτισης να έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και να εξασφαλίζονται οι όροι υγιεινής αισθητικής και πολιτισμού. Ο ίδιος συνεργάζεται με τους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του. Ο Υπεύθυνος του Ολοήμερου  δεν πρέπει να ξεχνά  πως η ώρα του γεύματος έχει και παιδαγωγική αξία, διευρύνοντας  το πεδίο εμπειριών και γνώσεων των παιδιών και δίνοντάς τους την ευκαιρία να κατακτήσουν δεξιότητες, να αναπτύξουν την αυτονομία τους, να επικοινωνήσουν και παράλληλα να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες και να κατακτήσουν αντίστοιχους τρόπους συμπεριφοράς κατά την ώρα του γεύματος». 
"Από την ισχύουσα νομοθεσία δεν προκύπτει απασχόληση τραπεζοκόμου για τη σίτιση στα Ολοήμερα Σχολεία. Θα  θέλαμε όμως να σας επισημάνουμε ότι στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης των Σχολικών Μονάδων και της συνεργασίας με  τη Σχολική Επιτροπή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα που αφορούν υποδομές, εξοπλισμούς καθώς και βοηθητικό προσωπικό, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί  και το θέμα της απασχόλησης τραπεζοκόμου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου